Jak správně vybrat repasovaný notebook

Náročnost
stredni
Cena
do 9 000 Kč

Při nákupu repasovaného notebooku nejen, že ušetříte, zároveň ale přispějete k ochraně životního prostředí. Mezi repasovanými notebooky často najdete zboží vyhlášených značek jako je DELL nebo HP Compaq. Jak ale poznat, že jde o kvalitní stroj, který vám bude vyhovovat? Poradíme vám s výběrem vhodného repasovaného notebooku.

 

1

Vybírejte podle účelu

Každý uživatel má jiné potřeby a přání. Na to je potřeba při výběru dbát. Pokud ale už přemýšlíte nad nákupem repasovaného notebooku, jednu potřebu máte s ostatními zájemci stejnou – úsporu. Repasované zboží je totiž výrazně levnější než nové stroje, přitom bývá stále kvalitní a výkonné.

Jedno z prvních kritérií je zda, potřebujete notebook na cesty nebo ho budete používat převážně v kanceláři? Na časté cestování využijete notebooky s LCD displejem o velikosti 10´´ až 13´´. Díky tomu bude mít přístroj menší rozměry, ale hlavně i hmotnost. V případě, že ale notebook převážet nehodláte, můžete sáhnout i po kancelářském notebooku s LCD displeji o velikosti 15´´ a více. Pokud si nejste jistí, nabízí se ještě zlatá střední cesta, tedy notebooky s LCD displejem zhruba 14´´.

2

Pozor na licenci OS

Při nákupu repasovaného notebooku vás bude zajímat, zda je v něm nainstalovaný legální operační systém. Zejména Windows patří k vůbec nejčastěji nelegálně používaným SW programům. Před nákupem se dobře ujistěte, zda vybraný notebook obsahuje opravdu všechny náležitosti pro budoucí prokázání legálního původu operačního systému.

3

Důležitá je záruka

Repasované notebooky jsou sice levnější, jejich nevýhodou je ale většinou chybějící záruka. Původní záruka často už neplatí, může vám ji ale nabídnout prodejce repasovaného zboží. V takovém případě pozor na nedůvěryhodné prodejce, kteří nenabízí žádnou nebo jen velmi krátkou záruku. Solidního prodejce poznáte tak, že vám umožní dostatečně dlouhou záruku (u repasovaného zboží se pohybuje od 3 měsíců do 1 roku) anebo vám nabídne prodloužení záruky za poplatek.

Ať už potřebujete notebook do firmy nebo do domácí kanceláře, určitě vám udělá radost, když nákupem přístroje alespoň trochu ušetříte. Repasované notebooky jsou nejen finančně výhodnější než nové zboží, zároveň se jedná o stále velmi kvalitní a výkonné stroje, které jsou skvělé na kancelářskou práci.

Jak si vytvořit vlastní webovou stránku
V dnešní digitální době je vlastní webová stránka neocenitelným nástrojem pro podnikatele, blogery, umělce i…
Celý návod
Honor 50 Lite: Celodenní výdrž s baterií o kapacitě 4300mAh
Ve světě plném tempa, ve kterém žijeme, je smartphone více než jen zařízení - je…
Celý návod
Kam směřuje budoucnost chytrých telefonů: Očekávané inovace a změny
Chytré telefony se staly nepostradatelnou součástí našich životů a technologie, které je pohánějí, neustále pokračují…
Celý návod
Ekologie a udržitelnost v oblasti chytrých telefonů: Směr k environmentálně odpovědným technologiím
V dnešním světě, kde je ochrana životního prostředí klíčovou prioritou, se stále více zaměřujeme na…
Celý návod