Domácí čokopiškoty Pim´s lze snadno připravit i doma a to s mnoha různými příchutěmi.
1
Co budeme potřebovat
Potřeby na těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce cukru
Potřeba na želé:
- 350 ml pomerančové šťávy (nebo jiné šťávy podle toho, jakou chceme příchuť)
- 3 lžíce cukru
- 1 balení průhledné želatiny
Potřeby na polevu:
- 200 gramů čokolády
- Trocha mléka
2
Postup
- Nejdříve si připravíme piškot. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme mouku, kterou do těsta zamícháváme, aby bylo nadýchané. Těsto nalijeme na plech a pečeme při teplotě 180°, dokud nebude mít zlatou barvu.
- Zatímco se piškot peče si připravíme želé. Z pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané nebo koupené), cukru a rozpuštěné želatiny, kterou připravíme podle návodu, si uděláme želé. To dáme na plech nebo tácek či jinou rovnou plochu a necháme ztuhnout.
- Do vychladlého korpusu uděláme skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka, do želatiny potom menší skleničkou či opět menším vykrajovátkem také. Na vykrojené kolečko korpusu položíme kolečko želatiny.
- Potom si připravíme čokoládovou polevu – nalámanou čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a pomalu přimícháváme mléko, tak aby se vytvořila tekutá čokoládová poleva. Tou polijeme připravená na sobě naskládaná kolečka želé a piškotu. Necháme vychladnout a podáváme.