Domácí lívance lze připravovat jak suché a poté je namazat, tak plněné například nutellou.
1
Co budeme potřebovat
- Nutella
- 1 ½ hrnku hladké mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku
- 4 lžíce krupicového cukru
- Špetka soli
- 1 vajíčko
- 1 hrnek mléka
- Máslo na smažení
- Ovoce na dozdobení
2
Postup
- Nejdříve si připravíme náplň do lívanců z nutelly. Vyložíme si plech pečícím papírem a rozprostřeme na něho nutellové kroužky, každé z cca 2 lžic nutelly. Uděláme tolik koleček, kolik budeme mít lívanců. Dáme zmrznout do mrazáku asi na hodinu. Vyndáváme je ale až ve chvíli, kdy je budeme potřebovat.
- Poté si připravíme těsto na lívance. V misce smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Potom si doprostřed uděláme malý důlek a přidáme hrnek mléka a vajíčko a připravíme hladké těsto.
- Vymažeme pánev máslem a vyndáme nutellová kolečka z mrazáku. Opatrně je oddělujeme od papíru, aby se nám ztuhlá kolečka nepolámala, ale nepracujeme s nimi zase příliš pomalu, aby se nám neroztekla. Nutella rychle měkne.
- Těsto nalijeme na pánev a lehce osmažíme, potom položíme navrch nutellové kolečko a zalijeme druhou částí těsta. Když je lívanec z jedné strany hotový, otočíme a uděláme ho i z druhé strany. Podáváme s ovocem a šlehačkou.