Špagety lze připravit na mnoho různých způsobů a to levně a chutně. Jednou z variant tohoto klasického italského pokrmu jsou špagety s bazalkovou omáčkou a kuřecím masem, které jsou díky sýru a smetaně velmi syté. Připravené jsou ale rychle a snadno.
1
Co budeme potřebovat
- Špagety (počítejte zhruba 100 gramů na jednu porci)
- Olej na smažení
- 200 g kuřecího masa
- Hrst bazalky
- Vývar nebo bujón
- 250 ml smetany
- Cibule
- Sýr
2
Postup
- Nakrájíme si kuřecí maso na menší kostičky, dochutíme ho solí, pepřem a trochou bazalky. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a na pánvičce ji osmahneme na oleji.
- Až bude dozlatova osmažená, přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky a usmažíme ho dozlatova. Necháme ho na pánvičce.
- Hotové maso zalijeme vývarem nebo připraveným bujónem a chvilku podusíme. Poté přidáme smetanu, která všechno hezky zahustí a omáčku dochutíme solí a bazalkou. V případě, že bude omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou jíšky.
- Omáčku nalijeme na uvařené špagety a vše posypeme sýrem.